Vårt matmanifest
Kärleken till maten
Sedan Sabis grundades 1874 har vi jobbat med mat av hög kvalitet. För oss är kärleken till maten central. Det handlar om hur råvarorna produceras, levereras, hanteras och tillagas. Det handlar också om att hela kundupplevelsen måste vara genomtänkt och att vi lever upp till vårt kundlöfte.
Vi anser att det enda sättet att garantera att maten blir riktigt god och hälsosam är att laga den från grunden. Bra, rena råvaror ger bäst smak och innehåller mer näring och är fria från onödiga tillsatser. Vår matkvalitet bygger på att:
1. Vi lagar all mat från grunden.
Att koka fonder, göra hemrullade oxjärpar, brässera en kalvstek eller stoppa korv är självklart för oss.
Vi steker varje pannkaka med stolthet!
2. Vi väljer den bästa råvaran.
Vi arbetar bara med noga utvalda och godkända leverantörer som klarar våra krav på kvalitet,
miljö och hälsa.
3. Köksmästaren skapar sina egna menyer
Anpassade för sin egen restaurang och tillgången på bra och säsongsanpassade råvaror.
4. Vi pressar och bakar varje dag!
Vi pressar juicer och smoothies på plats för bästa kvalitet. Vi bakar bröd, bullar, raw food, bollar,
energibars och bakverk och varierar utbudet.
5. Dagliga kvalitetschecklistor
För att säkerställa smak, kvalitet, hälsa, allergier, presentation, utbud, miljö och gästens upplevelse i stort.
6. Vi har tydliga erbjudanden för miljö och hälsa varje dag.
Vi utvecklar hela tiden vårt koncept Bondens Val så att de är relevanta och ger ett värde till gästen.
7. Vi satsar stort på utbildning, trender och inspiration
För alla medarbetare. Inspiration och kunskap gör oss kreativa och skickliga. Vi avsätter mycket
tid och resurser för detta.